> Home | Ştiri

Ştiri

înapoi

Venituri impozitate de 1,561 miliarde Forinți la CIG Pannonia în al treilea trimestru

Pe lângă veniturile din polițe, care depășesc 17 miliarde de Forinți, veniturile per acțiune sunt de 19 Forinți - spune raportul sumar referitor la bursă al CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. pentru trimestrul trei.


CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a publicat astăzi raportul consolidat neauditat conform normelor internaționale de contabilitate, conținând datele financiare pentru cel de-al treilea trimestru din 2018. Rezultatul impozitat la nivel de grup este de 1,561 miliarde Forinți, veniturile totale reprezintă un profit de 508 milioane Forinți, venitul pe o acțiune pe primele trei trimestre fiind de 19 Forinți. Veniturile din polițe au atins 17,048 miliarde Forinți în primele nouă luni din 2018. În segmentul asigurărilor de viață noile contracte reprezintă 2,175 miliarde Forinți, ceea ce înseamnă o creștere de 6 procente comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017.

În cazul asigurărilor de viață vândute în acest an, performanța rețelei proprii a CIG Pannónia reprezintă 29 procente, iar canalul independent al brokerilor 39 de procente, canalul bancar 22 procente, iar ponderea altor ramuri de dezvoltare a afacerii 10 procente ca vânzări noi. În segmentul asigurărilor de viață se continuă diversificarea canalelor de vânzare. După dezvoltarea canalului de vânzare din cadrul băncilor a fost demarată linia de vânzare prin call center împreună cu un partener important de vânzări.

În segmentul non-viață s-a continuat curățarea portofoliului și „renunțarea treptată” a polițelor casco pentru populație. Aceasta este explicația scăderii dezvoltării capitalului net de 263 milioane Forinți în primele trei trimestre. Segmentul non-viață a atins un rezultat de 567 milioane de Forinți după impozitare în primele 9 luni ale anului, care este un rezultat excelent, comparativ cu trimestrele precedente.

Capitalul propriu al societății pe acțiuni a crescut de la 9,015 miliarde Forinți în 2017 la 16,803 miliarde, respectiv cu 86 procente în 2018. Adecvarea capitalului în domeniul asigurărilor de viață a CIG Pannónia conform Szolvencia II este de 349%, iar a segmentului non-viață de 176%, îndeplinindu-se astfel cerințele minime de 150% impuse de organele de supraveghere privind adecvarea capitalului.