> Home | Ştiri

Ştiri

înapoi

Pentru o primă de asigurare de aproape 11,5 miliarde de forinţi, câştigul pe acţiune este de 15,1 forinţi – a comunicat CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., în cadrul raportului preliminar bursier pe al doilea trimestru.

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt, societatea care anul trecut a câştigat titlul „Asiguratorul Anului”, a publicat azi raportul neauditat, consolidat în conformitate cu standardele internaționale de contabilitate, care conţine datele financiare pe primul şi al doilea trimestru din 2018. Rezultatul impozitat la nivel de grup a atins suma de 1,155 miliarde de forinţi, venitul global total a ajuns la un profit de 642 milioane de forinţi, iar câştigul pe acţiune în primul semestru a fost de 15,1 forinţi. În primele şase luni ale anului 2018, prima de asigurare a atins suma de 11,468 miliarde de forinţi. În segmentul asigurărilor de viaţă, rezultatul impozitat s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în segmentul asigurărilor non-viaţă s-a înregistrat un profit de 410 milioane de forinţi anul acesta, după pierderea de 135 milioane de forinţi, înregistrată în primul semestru al anului 2017.

În segmentul asigurărilor de viaţă, în primul semestru, noua achiziţie de asigurări de viaţă este de 1,524 miliarde de forinţi, ceea ce presupune o creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. În segmentul asigurărilor non-viaţă, evoluția netă a portofoliului implică o scădere cu 86 milioane de forinţi, care se explică prin ajustarea portofoliului în urma integrării asiguratorului achiziţionat anul trecut.

În anul 2018, capitalul propriu al CIG Pannónia a crescut la 16,937 miliarde de forinţi faţă de capitalul de 9,015 miliarde de forinţi înregistrat la sfârşitul anului trecut. În cadrul Adunării Generale a Asociaţilor, convocată în luna aprilie, s-a hotărât că după anul fiscal 2017 societatea pe acţiuni va plăti proprietarilor dividende în valoare brută de 10 forinţi pe acţiune. Achitarea dividendelor în valoare totală de 933 milioane de forinţi a fost materializată conform planurilor stabilite în primul semestru al anului.

Conform Szolvencia II, adecvarea capitalului CIG Pannónia în segmentul asigurărilor de viaţă este 348 la sută, iar adecvarea capitalului în segmentul asigurărilor non-viaţă este 180 la sută, astfel a fost îndeplinită cerinţa minimă de 150% pretinsă de Comisia de Supraveghere pentru nivelul de adecvare al capitalului.