> Home | Ştiri

Ştiri

înapoi

CIG PANNÓNIA a publicat cel de-al treilea raport rapid trimestrial

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a crescut încasările din polițe cu 10 procente, atingând astfel 20,11 miliarde de Forinți. În segmentul de asigurări de viață, noile contracte au crescut cu 1,5 procente față de primul trimestru din 2018. Rezultatul după impozitare la nivel de grup prezintă o pierdere de 354 milioane de Forinți, veniturile totale prezentând un profit de 463 milioane Forinți în al treilea trimestru din 2019– a declarat societatea în raportul rapid pentru bursă.

 

Budapesta, 19 noiembrie 2019.  CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a publicat astăzi raportul consolidat neauditat conform normelor internaționale de contabilitate (IFRS), conținând raportul neauditat pentru cel de-al treilea trimestru din 2019. Rezultatul după impozitare la nivel de grup prezintă o pierdere de 354 milioane de Forinți, veniturile totale prezentănd un profit de 463 milioane Forinți. Reducerea rezultatelor impozitate față de primele trimestre din 2018 se explică prin două aspecte: pe de-o parte, frauda de reasigurare legată de serviciile sucursalei din Italia și evenimentele de daune semnificative conexe, iar pe de altă parte, pierderile de curs valutar înregistrate la transformarea acțiunilor Konzum/OPUS. Fără aceste aspecte, rezultatul impozitat la nivel de grup ar fi 1,998 miliarde de Forinți în primele trei trimestre din 2019, depășind cu 437 milioane Forinți perioada similară a anului precedent.

Performanța grupului de firme a arătat o îmbunătățire semnificativă în primele trei trimestre. Veniturile din asigurări au crescut cu 10 procente, atingând suma de 20,11 miliarde de Forinți. În segmentul de asigurări de viață, noile achiziții reprezintă 3,201 miliarde Forinți, aproape cu 1,5 procente mai mult față de primele trei trimestre din 2018, din care 2,093 miliarde Forinți din asigurări de viață legate de unități de investiție, iar 1,108 miliarde de Forinți fiind asigurări de viață tradiționale și de grup. În segmentul non-viață, creșterea noilor achiziții a fost de 9 procente. Rezultatul investițiilor este de 6,545 miliarde de Forinți. Capitalul propriu al societății pe acțiuni a este de 14,991 miliarde Forinți.

Diversificarea canalelor de vânzare a produs rezultate bune pentru asigurător. În cazul asigurărilor de viață vândute în anul 2019, performanța rețelei proprii a asiguratorului reprezintă 20 procente, iar canalul independent al brokerilor 28 de procente, canalul bancar 18 procente. Filiala de intermedieri financiare, înființată în acest an, a vândut 10 procente, iar alte departamente de dezvoltare a afacerii (asigurări de viață de grup, vânzări prin serviciul de call-center) au vândut 24 de procente în noile achiziții.

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. este o societate stabilă din punct de vedere financiar, bine finanțată, conformitatea la capitalul de garantare Szolvencia II fiind extrem de ridicată, atingând 312 procente. CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. este o societate stabilă din punct de vedere financiar, bine finanțată, conformitatea la capitalul de garantare Szolvencia II fiind extrem de ridicată, atingând 102 procente. Lichiditățile asigurătorului patrimonial sunt, de asemenea, corespunzătoare: La 30 septembrie 2019, societatea dispunea de o investiție în lichidități de 9,3 miliarde Forinți și 5,7 miliarde Forinți rezerve nete și alte obligații.