> Home | Ştiri

Ştiri

CIG Pannonia a început anul cu un profit de 508 milioane HUF după impozitare
înapoi

CIG Pannonia a început anul cu un profit de 508 milioane HUF după impozitare

Veniturile inițiale din primele trei luni au fost de 6,278 miliarde HUF și reprezintă o creștere cu 10% a activității asigurărilor generale, iar datorită creșterii cererii de pensii, de sănătate și de asigurare la nivel de grup - se află în raportul preliminar al primului trimestru realizat de CIG Pannonia Életbiztosító Nyrt.

Budapesta, 21 mai 2019 - CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a publicat astăzi raportul consolidat, neauditat, în conformitate cu Standardele Internaționale de Contabilitate (IFRS), cu date financiare referitoare la primul trimestru al anului 2019. Profitul după impozitare, la nivel de grup, este de 508 milioane HUF, iar venitul global total este de 359 milioane HUF.

Venitul din prime de asigurare a depășit ușor venitul din primul trimestru al anului 2018, ajungând la 6,278 miliarde HUF în primele trei luni. Segmentul de asigurări generale al societății continuă să funcționeze remarcabil, sporind veniturile din prime cu 10%, conform IFRS. Primele de asigurare de viață au crescut cu 94 % față de primul trimestru al venitului din prime realizat în 2018.
Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, numărul de noi achiziții a crescut semnificativ, cu 55%, ajungând la 1.186 miliarde HUF. Îmbunătățirea reflectă orientarea pachetelor de servicii înspre servicii de risc tradiționale și, inclusiv creșterea asigurării la nivel de grup. Cererea pentru pachetele de asigurări de pensii și asigurări de sănătate este mare.

Filiala înființată în 29 noiembrie 2018, CIG Pannónia Pénzügyi Közvetítő Zrt., a avut un început bun în care cota grupului este de 95%. În primul trimestru, un intermediar de asigurări și finanțe, care acționează ca agent contingent, a vândut aproape 50 de milioane de forinți în pachete de prime, începând din aprilie ca intermediar de credite.

CIG Pannonia a crescut de la 17.392 miliarde HUF, la sfârșitul anului 2018, la 17.751 miliarde HUF, înregistrând o creștere de 2% în 2019. Capitalul propriu s-a modificat în primul trimestru, ca urmare a contabilizării venitului global total. La 31 martie 2019, rata de adecvare a capitalului, conform Szolvencia II, este de 323%, în timp ce rata de adecvare a capitalului companiei este de 181%, astfel ambele companii respectă rata minimă de adecvare a capitalului HFSA de 150%.