> Home | Ştiri

Ştiri

CIG Pannónia a început anul cu profit
înapoi

CIG Pannónia a început anul cu profit

Elanul se menţine în continuare în cadrul CIG Pannónia: în primele trei luni, rezultatul impozitat a fost de 615 milioane de forinţi, iar venitul global total fiind un profit de 530 de milioane de forinţi, iar câştigul pe acţiune în primul trimestru este de 8,8 forinţi - potrivit celui mai recent raport trimestrial întocmit de asigurator în conformitate cu standardele internaționale de contabilitate.

CIG Pannónia Nyrt., societatea care anul trecut a câştigat titlul de „Asiguratorul Anului”, azi a publicat raportul neauditat, consolidat, în conformitate cu standardele internaționale de contabilitate, care conţine datele financiare pe primul trimestru al anului 2018. În urma rezultatelor record, obţinute pe parcursul anului trecut, asiguratorul continuă şi în primele trei luni ale acestui an seria profiturilor: În primul trimestru al anului 2018, rezultatul impozitat la nivel de grup a fost 615 milioane de forinţi. Demonstrează în mod şi mai evident performanţa companiei faptul că, creşterea rezultatului impozitat faţă de cel din trimestrul anului trecut ar fi de 820 de milioane de forinţi dacă din rezultatul primului trimestru al anului 2017 eliminăm efectele activităţii de asigurare survenite din cauza achiziţionării celor doi asiguratori în anul 2017 şi rezultatul activelor păstrate în acel moment pentru vânzare.   

Venitul global total la nivel de grup a devenit un profit de 530 de milioane de forinţi, iar câştigul pe acţiune în primul trimestru a ajuns la 8,8 forinţi. Venitul din primele de asigurări pe primul trimestru este de 5,590 de miliarde de forinţi. Se evidențiază performanţa segmentului de asigurări non-viaţă, care a atins o creştere de 5 la sută din încasările din prime, în conformitate cu IFRS, în aşa fel încât datele trimestriale ale anului trecut încă includ acel portofoliu compus din locuinţe -, RCA - şi blocuri de locuinţe, obţinut pe parcursul activităţii de asigurare, care a fost vândut în momentul fuziunii de către CIG Pannónia la mijlocul anului 2017. În segmentul asigurărilor de viaţă, în primul trimestru noua achiziţie a devenit 765 de milioane de forinţi care este mai mare cu 12 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. În segmentul non-viaţă creşterea netă a portofoliului în primul trimestru este de 106 milioane de forinţi, faţă de scăderea cu 241 milioane de forinţi din aceeași perioadă a anului trecut. În anul 2018 capitalul propriu al CIG Pannónia a crescut cu 6 procente faţă de sfârşitul anului 2017, adică de la 9,015 miliarde de forinţi la 9,545 de miliarde de forinţi. 

Asiguratorul de bunuri al CIG Pannónia a continuat extinderea transfrontalieră şi a intrat pe piaţa baltică cu produse de asigurări de garanţii. Astfel, începând din luna martie este prezentă în Lituania cu produse noi, respectiv în Letonia, ca ţară nouă. Adecvarea capitalului asiguratorului de viaţă este 264%, conform Szolvencia II, iar adecvarea capitalului asiguratorului de bunuri este 181%, adică, ambele societăţi depăşesc cu mult cerinţa minimă de 150% pentru nivelul de adecvare a capitalului.