> Főoldal | Rólunk | Eredményeink

Eredményeink

A CIG Pannónia Életbiztosító megalakulásától kezdve évről évre kiemelkedő üzleti eredményeket tudott felmutatni, és több szegmensben piacvezetővé vált.

A 2008. május végi indulást követően a csonka üzleti évet Társaságunk a tervezett 800 milliós díjbevételt ötszörösen túlszárnyalva közel 4 milliárd forinttal zárta. A 3. negyedévben piacvezető lett az újonnan értékesített rendszeres díjfizetésű, befektetéshez kötött életbiztosítások éves átlagdíját tekintve, a 4. negyedévben pedig ugyanezen biztosítások új szerzésében is.

2009-ben piacvezető lett az újonnan értékesített rendszeres díjfizetésű befektetéshez kötött életbiztosítások teljes állománydíja és átlagos éves díja tekintetében. Az összességében 12 milliárd forintos díjbevétel közel 3 százalékos részesedést eredményezett a hazai életbiztosítási piacon.

Társaságunk 2010-ben, az előző évit megduplázva, 25,8 milliárd forint díjbevételt ért el, részesedése a hazai életbiztosítási piac egészében ezzel 5,8 százalékra rúgott. A bruttó díjbevétel növekedését döntően a befektetéshez kötött életbiztosítások új értékesítésének nagymértékű növekedése, és a már meglévő életbiztosítási portfolióból érkező megújítási díjak eredményezték. Az értékesített több mint 17 000 unit-linked biztosítás állománydíja 10,2 milliárd forint, a szerződések átlagos éves díja 590 000 forint volt 2010-ben. Az újonnan értékesített befektetéshez kötött életbiztosítások szegmensében 20 százalékos részesedéssel Társaságunk megerősítette piacvezető pozícióját.

2011-ben a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt   9,2 milliárd forint éves rendszeres állománydíjú életbiztosítási szerződést értékesített. Továbbra is a befektetéshez kötött (unit-linked) életbiztosítások adták a Társaság fő profilját, amelynek új értékesítésből származó állománydíja ugyanebben az időszakban 9,0 milliárd forint volt, ezzel jelentősen hozzájárulva a teljes új értékesítéshez. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nek 7,15 százalékos piaci részesedést hozott a korrigált díjbevételek terén és 6,38 százalékos részesedést a teljes hazai élet ági díjbevételek között. Így a Társaság a korrigált díjbevétel szerint az ötödik legnagyobb biztosítóvá lépett elő a 2010 év végén elfoglalt hatodik helyéről, melyet akkor 5,63 százalékos korrigált díjbevétel szerinti piaci részesedés mellett ért el.

Ez az év az új piacok meghódítása és stratégiai partnerségek továbbépítése terén is fontos időszak volt a CIG Pannónia számára. A Társaság leányvállalata a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) 2011 októberében lépett be nagy sikerrel vagyon-, felelősség,- gépjármű- és balesetbiztosítási termékeivel a célpiacát képező vállalati-intézményi piaci szegmensbe.

A Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztára (VIT Nyugdíjpénztár) csatlakozott a CIG csoporthoz és felvette a Pannónia Nyugdíjpénztár nevet.  A két Társaság megalapította a Pannónia Befektetési Szolgáltatót, amely versenyképes befektetési hozamokat kíván nyújtani mind jelenlegi, mind a jövőben csatlakozó biztosítói, illetve nyugdíjpénztári ügyfelek számára. 

2012 több szempontból is nagy jelentőséggel bírt cégünk életében. Megalakult az adminisztrációért, IT-ért és kárrendezésért felelős CIG Pannónia Szolgáltató Központ Kft., a Pannónia Nyugdíjpénztár pedig kiegészült az Önsegélyező pénztárral. Az Általános Biztosító megkezdte lengyelországi tevékenységét, és a hazai lakossági piac felé is nyitott. Az Életbiztosító kamatozó részvény kibocsátásával megvalósuló zártkörű tőkeemelés keretében több mint 1,4 milliárd friss tőkét vont be, és nem utolsó sorban, 2012 harmadik negyedévében belépett az egészségbiztosítási piacra egy Magyarországon egyedülálló, innovatív megoldással: a Best Doctors Egészségbiztosításokkal.

2012-re az Életbiztosító portfoliója több mint 21 milliárd forint, Magyarországon kívül Romániában és Szlovákiában is értékesít. Az Általános Biztosító 2012 év végére közel 3 milliárd forint állománydíjjal rendelkezik és egy éves múlttal a háta mögött a piaci részesedése máris 0,8%. A Nyugdíjpénztár önkéntes ágazatának taglétszáma 35 ezer fő, így a 10. legnagyobb pénztár, megtakarítása 76 milliárd forint, amivel az 5. legnagyobb vagyonnal rendelkezik a piacon. A magánnyugdíjpénztári ágazat taglétszáma 2.700 főt meghaladó, vagyona 7,7 milliárd forint. Az Önsegélyező pénztár piaci részesedése közel 50%, a több mint 1 milliárd forint kezelt vagyonával. A Befektetési Szolgáltató – melyben Életbiztosítónk 41%-os tulajdonrésszel rendelkezik, de terveink szerint rövidesen többségi tulajdonossá válunk – 2013 februárjában engedélyt kapott az Alapkezelőként történő működésre. A Pannónia CIG Alapkezelő Zrt. által kezelt vagyon immár megközelíti a 115 milliárd forintot, több általa kezelt eszközalap is Money Moon díjazott lett.