> Főoldal | Hírek

Hírek

További átalakítások a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. üzleti modelljében – fókuszban a cégcsoport nyereséges működése
vissza

2011. szeptember 5.

További átalakítások a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. üzleti modelljében – fókuszban a cégcsoport nyereséges működése

A társaság közelmúltban hozott intézkedéssorozatának keretében az igazgatóság a mai nap döntött a romániai életbiztosítási tevékenységének megváltoztatásáról. A társaság a jövőben határon átnyúló szolgáltatás keretében végzi az életbiztosítások értékesítését Romániában.

A társaság alapítása óta deklarált célja a közép-kelet-európai régióban történő terjeszkedés, a 2008 májusi magyarországi indulást követően 2009 májusban Romániában, majd 2010 szeptemberben Szlovákiában kezdte meg tevékenységét. Ennek eredményeként a társaság 2011 első félévében újonnan értékesített szerződései éves állománydíjának már 7,8%-át külföldön eladott életbiztosítás adja. A román értékesítés bukaresti központi irodán keresztül történt, míg a társaság Szlovákiában határon átnyúló tevékenységen keresztül volt jelen.

A biztonságos és prudens működés mellett, a részvényesi érték növelése érdekében az igazgatóság a közelmúltban költségmegtakarító intézkedés sorozat elindításáról döntött, melynek eredménye képpen a központi igazgatás költséghatékonyságának és szolgáltatások színvonalának növekedését várja. Ennek keretében az igazgatóság áttekintette a társaság külföldi terjeszkedésének tapasztalatait, értékelte a két külföldi operáció eltérő üzleti modelljét, és döntött a román működés szlovákiai mintán alapuló megváltoztatásáról.

A CIG Pannónia Életbiztosító nem vonul ki a román életbiztosítási piacról, a továbbiakban is meghatározó és termék innovációban piacvezető szereplője kíván lenni a román életbiztosítási piacainak. A budapesti központban az értékesítést támogató funkciók fejlesztései és automatizációi nagyobb hangsúlyt kapnak, a még hatékonyabb központi igazgatás nagymértékben képes növelni az értékesítési eredményeket és támogatni a román üzleti célok elérését. „A központi és helyi operációk átszervezésével képesek leszünk jobban fókuszálni a termékfejlesztésre, ügyfél és közvetítő kiszolgálásra, és mindez javít az üzletfejlesztési tervek megvalósításán érdemi költségmegtakarítás mellett!” – értékeli az intézkedést Gaál Csaba vezérigazgató.

A továbbiakban a romániai értékesítés kizárólag brókeri csatornán keresztül, elsősorban a román biztosításközvetítői piacra az idei nyár folyamán belépett, BROKERNET Csoporthoz tartozó társaságon keresztül történik. „Célunk, hogy ügyfeleink és partnereink kiszolgálása a továbbiakban is a legmagasabb szintű legyen, és bevezessük a legújabb, Magyarországon már bemutatott termék innovációkat a román piacra: egyedi befektetési lehetőségek és bónuszok lesznek hamarosan elérhetők román ügyfeleink számára.” – mondta Csepeli Sándor, a CIG Románia vezérigazgatója.

 

További információ:

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
Sándor Benedek
igazgató, befektetői kapcsolatok és kommunikáció
E: investor.relations@cig.eu , kommunikacio@cig.eu
T: +36 1 437 6652